Ukrainsk retrett fra Bakhmut – «845 døde ukrainere» sier Russland

Videoer – Det russiske flyvåpenet sprengte de ukrainske forsterkningene i Uglandar. Russisk luftforsvar skyter ned raketten som ble avfyrt fra en Himars i luften.

Fred Johs

Av Fred Johs

Publisert den 08.04.2023 Kl. 21.30

7. April

Det russiske flyvåpenet «detonerte» en ukrainsk Falanx som var på vei for å forsterke den ukrainske beleiringen av Uglendar, «nøkkel» -byen som ligger mellom Donbass og Zaporizhia.

Russiske jagerfly brukte UPAB-1500 guidede bomber fra 60 km for å ta ut den 500-mann sterke (på bataljonen-nivå) ukrainske forsterkningen, mens de fortsetter å dunke ukrainske posisjoner ved Uglendar ved å bruke 1100 pund uguidede bomber, og Fabs -500 som russerne har ødelagt og derved alle ukrainske luft forsvarssystemer med systematisk bruk av Lancet Kamikaze -droner.

Russernes bevegelser bekrefter Pronews.grs anslag at Uglandar er deres neste mål, ettersom dens posisjon er av viktigste betydning for å forhindre den ukrainske motangrepet på den sørlige fronten av Zaporizhia -siden.

Ethvert angrep derfra vil bli besvart med en øyeblikkelig russisk flankering.

Når Uglandar blir frigjort fra nazistene, vil ikke et ukrainsk motangrepet kunne finne sted.

For øyeblikket samler russerne flere styrker rundt Uglandar -området.

Den eneste veien ut for et motangrep på den sørlige fronten vil teoretisk sett være fra Kherson, som imidlertid på grunn av vannbarrieren til dnieper vil være veldig risikabelt og veldig vanskelig å nå.

8.April

Den måneder lange blodsutgytelsen i Bakhmut tar slutt da styrkene i Wagner-gruppen tok byens jernbanestasjon samt området til den ortodokse kirken i All Saints, og omgir de gjenværende ukrainerne i et sirkulært område av en bygning uten rømningsvei.

Svært mange ukrainerne forsøkte å flykte nedover en liten gjørmete landevei som førte til Chasiv Yar og ble bokstavelig talt utslettet av russisk artilleri.

Faktisk rådet det panikk og desertering. Det rapporteres at 845 ukrainere ble drept under rømningsforsøket.

Det store antallet skadede ukrainske kjøretøyer viser omfanget av katastrofen.

Videoer lagt ut på nettet viser også at veien er ufremkommelig på grunn av den beryktede ukrainske gjørmen.

For øyeblikket fortsetter kampene, men ukrainerne, i tillegg til tapene, har også en betydelig mangel på ammunisjon. Det er veldig sannsynlig at Wagners leder om kort tid vil kunngjøre den fullstendige frigjørelsen av byen.

———————–

Du kan også følge Fred JohsTelegram:Fred Johs Blogspot

Vil gjerne høre dine meninger /kommentarer til artikkelen – uansett standpunkt. Dine meninger og tanker er verdifulle – så legg inn dine kommentarer i kommentarfeltet nedenfor. Ser frem til en konstruktiv debatt  – Ha en fin kveld.

Det er mulig å kommentere ved bruk av WordPress – Google – Twitter eller Face-Book konto. Kommentarfeltet er i bunnen av siden.

Du kan følge bloggen via Email, ved å legge denne inn i feltet nedenfor.

Denne bloggen kjøres uten reklame, og slik ønsker vi at det skal fortsette. Om du liker hva du leser og finner i denne bloggen, vil vi sette stor pris på alle bidrag som kan hjelpe å dekke de løpende kostnadene. Takk til dere alle.

Éngangs
Månedlig
Årlig

Make a one-time donation – Gjør et engangs bidrag

Make a monthly donation

Make a yearly donation

Choose an amount

100,00 Kr
500,00 Kr
1 000,00 Kr
300,00 Kr
500,00 Kr
1 000,00 Kr
500,00 Kr
1 000,00 Kr
5 000,00 Kr

Or enter a custom amount – Eller velg ditt eget beløp.

Kr

Your contribution is appreciated. – Vi er takknemlig for ditt bidrag.

Your contribution is appreciated.

Your contribution is appreciated. – Vi er takknemlig for ditt bidrag.

DonateDonate monthlyDonate yearly

Norske bidragsytere kan også «Vippse» til 97 12 00 32

7 kommentarer om “Ukrainsk retrett fra Bakhmut – «845 døde ukrainere» sier Russland

  1. Takker for din positive kommentar Hektor.
   Du har nok rett i at slik informasjon vil vi nok aldri få via hverken NRK eller andre norske medier – eller vestlige medier for den saks skyld. Til det er dem alt for opptatt med å pleie sitt bilde av det alltid like fæle Russland uansett tema. Og det norske folk tror fullt og fast på alt som Tv-en gulper opp av dritt om Russland.
   Heldigvis har folk begynt å våkne litt opp og begynner å se at det bildet mediene forsøker å tegne av verden, slett ikke stemmer med virkeligheten.

   Takk igjen for din kommentar og ha en fortsatt god påske.
   Fred Johs

   Likt av 1 person

 1. Takk for en god artikkel som forteller den sannheten som vi ikke skal få vite via MSM i Vesten.
  Litt tilleggs-informasjon:
  Hoved-årsaken til at det har tatt så lang tid for Russland å ta kontroll er at det er en sammenhengende og nærmest bunnløs gjørme-myr langs hele fronten fra nord til sør og det er derfor heller ikke fysisk mulig for Russland å forflytte seg vestover med verken tyngre materiell eller mannskap nå. Det samme gjelder for forflytninger langs den lange frontlinjen. Dette vil tidligst være mulig i slutten av mai eller i juni.

  At Vesten, inkludert Norge, stadig har sendt inn moderne våpen-systemer til nazi-regimet i Kiev har også bidratt til at overtakelsen av Bakhmut og andre steder har tatt så lang tid.
  Vesten har understøttet folkemordet på Donbass fra tidlig i 2014 og etterlever nå sine egne forpliktelser overfor Zelenskyj & Co. om å fore nazistene i Kiev med både materiell og soldater slik at flest mulig ukrainere vil dø eller bli lemlestet, både militære og sivile.
  Det er heller ikke til å unngå at Vestens militære bidrag har ført til og vil føre til store tap på russisk side.
  Penge-bidrag fra Vesten til regimet i Kiev havner i lommene på korrupte politikere, byråkrater og oligarker og kommer ikke befolkningen i Ukraina til gode.

  At Russland ikke har sprengt flere eller samtlige broer over Dnepr er for å ha muligheten til å bevege seg vestover med materiell og soldater når gjørmen har tørket opp.

  Likt av 1 person

  1. Takker for din kommentar Vidar.
   Du har helt rett i det du peker på med den beryktede gjørmen i denne delen av landet.
   Trodde faktisk jeg hadde tatt det med i beskrivelsen vedrørende de ukrainske soldatene som rømte fra området – men jeg ser nå at det er utelatt. Det er også videoer ute som viser tilstanden dem er i.
   Din videre analyse er også helt riktig. Vi begge har fulgt godt med og får info om hva som skjer hver dag siden februar 2014. Vestens eller Europas rolle i dette er mildt sakt skammelig inkludert den norske.
   Fra USA sin side, er det som forventet.
   De har tross alt bygget opp de ukrainske nazistene både økonomisk, «moralskt» og med aktiv trening siden 1953.
   De klarte det ikke helt i forbindelse med den såkalte orangerevolusjonen i 2004, men fikk det til med statskuppet i 2014. Derifra har det vært plankekjøring for dem sammen med «NatoJens»

   Takk igjen for din kommentar Vidar – og ønsker deg en fortsatt god påske.
   Fred Johs

   Likt av 1 person

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: